Fundația Inimă de Copil

A fost înfiiințată în Decembrie 1996 de un mic grup de prieteni care își doreau să ajute câțiva copii ai străzii

și un grup de 25 de copii HIV abandonați într-un spital din Galați, cu care viața le intersectase drumurile.

Deși aveau la dispoziție doar o inimă mare, dorința de a face bine pentru aproapele lor și puținele lor resurse personale, au început să schimbe constant și magic viețile acestor copii neglijați și uitați. Primul pas a fost în 1996 când primii 4 copii ai străzii, Florin, Iulian, Adrian și Mihai au ajuns să locuiască împreuna cu 3 dintre fondatoarele organizației.

 

De atunci, datorită celor care ne-au acordat încrederea lor, am făcut mereu eforturile de a schimba în bine viețile unor copii și ale unor familii. Ne întristează profund greutățile de care atât de des se lovesc în dezvoltarea lor fizică, emoțională, spirituală, copiii din România, cei din familii defavorizate și uneori cei din familii obișnuite. Dorința de a oferi copiilor acces la șanse egale, o dezvoltare normală și armonioasă, ocazia de a-și împlini potențialul, de a deveni adulți implicați, responsabili și echilibrați,

ne este un fir roșu de mulți ani.

Singuri nu putem face nimic. Schimbăm lucrurile doar împreună cu oamenii care viseaza la o Românie mai bună, în care nici un copil nu este condamnat la lipsa de educație sau sărăcie și are șansa de a deveni un adult împlinit, bun și echilibrat.

Le suntem recunoscători și suntem profund conectați cu oamenii care ne sunt donatorii, sponsorii și finanțatorii și ne permit împlinirea misiunii noastre. Care este de fapt o misiune comuna, cea a celor ce sunt parte a Binelui. A #Binelui care face Bine.

Folosim binele, compasiunea, responsabilitatea pentru cei din jur pentru a aduce bucurie și speranță pentru viitor.

Prin Hotărârea de Guvern 451/2016 Fundația Inimă de Copil a fost recunoscută ca și organizație de utilitate publică.

Mai multe detalii și informații despre proiectele noastre pe www.inimadecopil.ro